sport
24

Sve manje slobodnih mjesta u vozu za Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Piše: K. H.
Nakon što je prošle godine ideja doživjela veliki uspjeh, i ove godine je organizovan poseban talgo voz koji će na dan Red Bull Cliff Diving takmičenja prevoziti gledaoce iz Sarajeva u Mostar i nazad. S obzirom na blizinu datuma i potražnju, savjet putnicima je da karte osiguraju na vrijeme.

Prošle godine su u rekordnom roku rasprodane karte za čak pet kompozicija talgo voza koji je iz Sarajeva vozio gledaoce na takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru.

Stoga su organizatori u saradnji s Željeznicama FBiH ponovo dogovorili posebnu vožnju talgo vozom iz Sarajeva u Mostar i natrag u subotu 8. septembra. Voz iz Sarajeva polazi u 08:55 sati, a iz Mostara se vraća u 17:40.

U svom prepoznatljivom maniru, voz su videom najavili Stihomir i Gagara iz popularne sarajevske hip hop grupe Helem Nejse.

Karte su puštene u prodaju u ponedjeljak 3. septembra, a dostupne su na blagajni Željezničke stanice u Sarajevu. S obzirom na dobru prodaju karata do sada i blizinu datuma takmičenja na Starom mostu, putnicima se preporučuje da pravovremeno osiguraju karte.

Cijena povratne karte iznosi 19,40 KM. Karta je besplatna za djecu do četiri godine (bez sjedećeg mjesta). Za djecu starosti od 4 do 12 godina cijena karte je 13 KM, a u ponudi je i Family paket: karte za dvoje roditelja (ili dvije odrasle osobe) i dvoje djece 4 do 12 godina koštaju ukupno 42,80 KM.