Šta će se desiti?
0

Streljački klub Sarajevo nastavlja borbu sa savezom oko takmičarke koja ide na OI u Tokio

E. B.
Segmedina Bjelošević i Tatjana Đekanović
Segmedina Bjelošević i Tatjana Đekanović
Ne stišava se bura oko toga ko će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Streljački klub Sarajevo se ne slaže sa odlukom Streljačkog saveza BiH da na Olimpijske igre pošalje Tatjanu Đekanović.

Oni traže da umjesto nje ide njihova takmičarka Segmedina Bjelošević koja je trenutno bolje rangirana takmičarka.

Iz Streljačkog saveza BiH je stigao odgovor da je Đekanović zasluženo izborila plasman u Tokio na osnovu rezultata u četverogodišnjem olimpijskom ciklusu 2017.-2020, te smatraju da nema ništa sporno u toj odluci.

Također, poručili su da nisu opstruirali prijavu Nedžada Džankovića, također člana SK Sarajevo koji je naš najbolji muški takmičar.

No, u Streljačkom klubu Sarajevo se ne mire sa tom odlukom. Tako su poslali dokumentaciju na 67 strana u kojoj pobijaju tvrdnje Streljačkog saveza, te ostaju pri svom stavu da Đekanović ne zaslužuje odlazak u Tokio.

"Dostavaljamo vam svu potrebnu dokumentaciju kojom opovrgavamo sve navode Streljačkog saveza BiH ili bolje reći pojedinaca iz Streljačkog saveza BiH, a u vezi kompletnog procesa dobijanja i dodjeljivanja quota mjesta za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Hronologija koju vam dostavljamo sa potrebnim prilozima na najbolji način pokazuje samovolju i bahatost pojedinaca iz Saveza koji svojim postupcima, vanstatutarnim djelovanjem, manipulacijama, dezinformacijama kojim su nanijeli direktnu štetu našim takmičarima i klubu", naveli su iz SK Sarajevo.

Kompletnu dokumentaciju možete pogledati ovdje.