Borba s Monsonom
0

Stojnić: Dat ću sve od sebe da pobijedim u Novom Sadu

Piše: Edin Isanović
Denis Stojnić
Denis Stojnić
Naš najbolji MMA borac Denis Stojnić 1. decembra imat će meč u Novom Sadu. Borilački spektakl u dvorani Spens organizira srbijanski borac Damir Mihajlović. Stojnić će odmjeriti snage sa Amerikancem Jeffom Monsonom.

"Od posljednjih sedam mečeva izgubio je samo jednu borbu i to na bodove. U UFC-u ima deset mečeva, sedam je pobijedio, a tri izgubio. Njega niko nije nokautirao i sve jasno pokazuje da se radi o sjajnom rivalu. Ima oko 107 kg i visok je 178 cm", kaže Stojnić za Klix.ba.

Bh. predstavnik dodaje kako se intenzivno priprema za ovaj okršaj.

"Radim brazilski jiu-jitsu sa Jasminom Poturovićem. On je za mene najbolji u ovoj disciplini u BiH. Poseban akcent stavili smo na parter pošto je Monson tu izvanredan".

Stojnić se prisjetio neugodne dobrodošlice u Beogradu prije nekoliko godina.

"Nemam baš lijepa sjećanja na sve što se dešavalo u Srbiji prije izvjesnog vremena. Ne znam šta me sada čeka. No, i pored svega priželjkujem pobjedu, mada ne smijem tvrditi, kao neki, da ću slaviti sto posto. Pojedini su napominjali kako će uzdignutih ruku završiti meč, a gubili su od suparnika koji su nekoliko klasa lošiji. Ja radim protiv svjetskog imena i želim trijumfovati. Ovo mi je ulazni dvoboj za UFC. Ako slavim siguran sam da se vraćam. Dat ću sve od sebe, borit ću se da na najbolji način prezentiram BiH", zaključio je Stojnić.

Denisov brat Dado borit će se protiv Alberta Stepiena. On je rođen u Poljskoj. U sedam MMA borbi upisao je pet pobjeda i dva poraza. Imao je četiri K1 meča i 23 borbe kao bokser.