Dijamantna liga
0

Steve Mullings bolji od Tysona Gaya u New Yorku

Totalsport
Još je jednom Steve Mullings, 28-godišnji jamajčanski atletičar, dokazao da se na stotki može uplesti u borbu s najbržim sprinterima današnjice, Usainom Boltom i Tysonom Gayom.

Pobijedio je u subotu Jamajčanin Gaya na njujorškom mitingu Dijamantne lige u utrci na stotinu metara. Po mokroj stazi dvojica su konkurenata otrčala isto vrijeme (10,26 sekundi), ali je fotofiniš bolju reakciju u ciljnoj ravnini pripisao Mullingsu.

Gay je katastrofalno startao u utrku, najsporije od svih šest atletičara. Sustigao je Jamajčanina u posljednjim metrima, ali nije bio dovoljno agresivan pri reakciji u ciljnoj ravnini.

Osim mokre podloge, sprinterima je smetao i jak vjetar u prsa koji je puhao brzinom od tri metra u sekundi. Prouzročilo je to i nervozu pri startu, koji je uspio iz tek četvrtog pokušaja. Trojica sprintera stoga su diskvalifikovani.

Gay i Mullings inače su vlasnici dva najbrža rezultata na stotki ove godine u svijetu. U subotu je Gay u Clermontu na Floridi otrčao najbržih 9,79, dok je istog dana Mullings na mitingu Dijamantne lige u oregonskom Eugeneu spustio svoj najbolji osobni rezultat na 9,80 sekundi.