Zamijenjen teren
243

Stadion Grbavica u izvrsnom stanju dočekuje meč između Željezničara i Narve Trans

Klix.ba
Foto: FK Željezničar
Željezničar će u srijedu (18:00 sati) protiv estonske Narve Trans u revanšu prvog pretkola Evropske lige odigrati prvu utakmicu pred domaćom publikom u novoj sezoni.

Plavi su u Tallinnu u prvom meču došli do pobjede od 2:0 te se sada nadaju trijumfu i u revanšu, koji će se odigrati na rekonstruisanom travnjaku stadiona Grbavica.

Dvomjesečno odsustvo utakmica sa Grbavice bilo je iskorišteno za rekonstrukciju glavnog terena budući da je stari teren bio u zaista lošem stanju pa je ovaj korak bio krajnje neophodan.

Rekonstrukcija terena će sigurno doprinijeti većem kvalitetu nogometa te generalno normalnijem igranju domaćih međunarodnih utakmica.

U sklopu radova je urađena nova drenaža, postavljeni su grijači i prskalice, a na kraju je postavljen kvalitetna travnata površina.

Treba napomenuti da je ovo tek prva faza jer se u narednom periodu očekuje dodatno unapređenje podloge.

Ipak, već sada se može reći da je Grbavica dobila najkvalitetniji teren u našoj državi, a sigurno i jedan od najboljih u regiji.

Posljednje fotografije koje je objavio FK Željezničar pokazuju kako stadion Grbavica izgleda sve bolje i kako se "ušminkava" za duel protiv Trans Narve.