Tiger Woods
0

"Sretniji sam nego što sam bio u braku"

Totalsport
Tiger Woods (Foto: AP)
Tiger Woods (Foto: AP)
U razgovoru za ESPN-ovu radijsku stanicu slavni američki golfer Tiger Woods izjavio je da ne pripada sportskoj prošlosti i da ima pregršt ambicija.

Jedna od najbitnijih napad je na rekord Jacka Nicklausa, vlasnika 18 turnira Major-kategorije, najuglednijih u takmičenju golferskih profesionalaca. Tamnoputi 35-godišnji Amerikanac trenutno je na 14 naslova.

"Još uvijek mi je cilj osvojiti 19 Majora, ali za to moram popraviti igru, spustiti se na 70 udaraca po partiji. Tražim svoju pravu formu, zamah, udarac... Radim na tome na turnirima. Pronaći ću ih", rekao je Woods, dodavši da je rastava braka nakon bračne nevjere, kojom je šokirao svjetsku javnost na njega djelovala dobro:

"Danas sam mnogo sretniji čovjek nego što sam bio prije razvoda. Iznenađen sam zbog toga. Mnogo jasnije sada vidim što želim. Imam bolji pogled na život. Znam ko sam i šta hoću. Prije sam bio izgubljen i frustriran. Nisam bio sretan osobom u kakvu sam se pretvorio. Radio sam stvari koje su za svaku moralnu osudu. Osjećao sam da pravim greške."

Woods se 23. augusta formalno razveo od supruge Elin Nordegren nakon preljubničkog incidenta i otkrića njegova paralelnoga promiskuitetnog života. Bivši par ima dvoje djece: trogodišnju kćerkicu i jednogodišnjeg sinčića.