Elin Nordegren progovorila
0

"Prošla sam kroz pakao, ali Tigera nisam tukla palicama"

Sarajevo-x.com
Elin Nordegren
Elin Nordegren
Bivša supruga slavnog golfera Tigera Woodsa, Elin Nordegren, dala je ekskluzivni intervju za magazin "People" prvi put nakon velikog skandala koji je potresao njenu porodicu. Istakla je kako je prošla kroz pravi pakao nakon što je saznala da je suprug vara, ali je napomenula da ga nikada nije udarila.

Bivša manekenka Nordegren ispričala je kako je mjesecima pokušavala urediti svoj odnos sa Tigerom i obnoviti vezu, međutim to nije uspijevalo.

"Na kraju, brak bez povjerenja i ljubavi nije bio dobar ni za jedno od nas", kazala je Nordegren, objašnjavajući zbog čega se razvela.

Do razvoda slavnog para došlo je devet mjeseci nakon bizarne automobilske nesreće pred kućnim ulazom, koja je pokrenula lavinu šokantnih otkrića o bračnoj nevjeri najboljeg golfera današnjice.

"Nisam nasilna!"

Tog dana kada se dogodila nesreća neki mediji su izvijestili da je bijesna Elin palicama za golf tukla svog supruga, međutim ona je to negirala.

"Nikada nije bilo nasilja u našem braku i nismo se tukli ni u kući niti ispred kući. Spekulacije da sam ga tukla golf palicama su stvarno smiješne", kazala je Elin.

Za magazin "People" prelijepa Šveđanka je ispričala i šta se događalo u toj kobnoj noći koja je dovela do razvoda.

Podsjećamo, Woods se svojim Cadillacom zabio u hidrant, a potom i u stablo u Windermereu, u predgrađu Orlanda. Pronašla ga je supruga koja je golf palicama razbila staklo na automobilu da bi ga izvukla. Međutim, neki mediji su izvijestili da ga je palicom pretukla, jer je bila bijesna nakon što je saznala da je vara.

"Izašao je iz kuće i nakon što se izvjesno vrijeme nije vraćao, zabrinula sam se i krenula sam da ga tražim. Tada sam ga ugledala u automobilu. Uradila sam sve što sam mogla da ga izvučem napolje", objasnila je Elin.

Od tog dana ništa više nije bilo isto. Javljale su se ljubavnice, jedna po jedna, Tiger se našao u centru seksualnog skandala i postao je glavna tema svjetskih medija.

Taj period života za Elin je bio pravi pakao.

"Strašno je saznanje da je sve što si imao u životu i da je sve što te okruživalo samo laž. Ali preživjela sam. Bilo je teško, ali me nije ubilo", kazala je bivša supruga golfera.

Elin Nordegren je istakla i to da ona nije nasilna, da nikada nije udarila Woodsa, te da je brak s golferom za nju bio pravi brak.

Za oprost je potrebno vremena

Šveđanka ipak nije htjela komentarisati koliko je novaca dobila nakon razvoda, te je kratko kazala: "Novac ne može kupiti sreću niti ponovo spojiti moju porodicu".

Inače, Elin će ostati da živi u SAD-u sa dvoje djece.

Kazala je kako još nije oprostila Tigeru Woodsu jer je za oprost potrebno vremena.

Slavni golfer, pak, još nije prokomentarisao službeni razvod braka.

Par se vjenčao 2004. godine na Barbadosu. Plodovi njihove bračne zajednice su trogodišnja kćerkica Sam i 19-mjesečni sinčić Charlie.

Woods je najbogatiji svjetski sportista, i prije i nakon seksualnog skandala, a još uvijek se, premda ne više toliko uvjerljivo, nalazi na prvom mjestu PGA-liste. Ove sedmice igra na The Barclaysu, PGA-turniru u New Jerseyju. Prvi put na njemu nastupa kao samac nakon Svjetskoga golferskog prvenstva u Irskoj u oktobru 2004. godine.