sport
0

Spahović i Klačar briljirali u Zagrebu, Tomislav proglašen borcem turnira

Klix.ba
Tomislav Spahović i Slobodan Klačar, članovi MMA Pretorian iz Sarajeva, ostvarili su sjajne rezultate na nedavno održanom turniru u Submission Fighting po ADCC pravilima koji je održan u Zagrebu.

Turnir “Kralj Tomislav” spada među najkvalitetnije u regiji, a pomenuti dvojac sarajevskog kluba našao se u finalnom okršaju. Spahović je osvojio zlato, dok se Klačar morao zadovoljiti srebrom. Tomislav je na kraju proglašen i najboljim borcem turnira.

Inače, ovo takmičenje bilo je za Spahovića dobra provjera i priprema pred nadolazeću borbu na FFC-u u februaru.

Također, Slobodan Klačar je vrhunski sportski trener, višestruki prvak države u judou, član Judo kluba “City Centar” i višegodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine te pionir ruskog Samba u našoj državi.

“Ovo je samo jedna od potvrda da se u našoj akademiji ‘Pretorian’ veoma dobro i kvalitetno radi. Tomislav je višegodišnji prvak države u hrvanju, Slobodan je također bivši prvak u judou, a svi zajedno treniramo brazilsku Jiu-Jitsu pod okriljem ‘Roger Gracie’ akademije iz Londona i Splita. Imamo velike planove po pitanju Grapplinga i BJJ-a za sljedeću godinu”, istakao je glavni trener u akademiji MMA Edin Zrno.