sport
141

Dva zlata i dva srebra za Pretorian tim Sarajevo u Zagrebu

Klix.ba
Proteklog vikenda održano je amatersko MMA takmičenje u dvorani Croatian Combat Academy, u Zagrebu. Okupilo se oko 80 boraca iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji su imali priliku da se pobjedom na ovom turniru kvalifikuju za nastup na FFC Futures eventu.

Atmosfera je bila odlična i publika je na nogama bila već od samog početka. Borci su imali u poseban ugođaj i priliku da se bore u kavezu koji je istih dimenzija kao i UFC-ov oktagon.

Akademija borilačkih vještina Pretorian Sarajevo, nastupila je sa četiri takmičara i svaki od njih se vratio sa medaljom. Prvi je nastupio Ahmed Vila u kategoriji juniora -70 kg. U prvoj borbi pobijedio je gušenjem (rear naked choke) a drugu je pobijedio bodovnom razlikom. Treći borac otkazao je svoj nastup tako da je Ahmed Vila osvojio zlato bez ijednog izgubljenog boda i apsolutne dominacije u kavezu. Nakon toga, borio se Toni Aganović u kategoriji juniora -84 kg. Iako se borio sa puno iskusnijim protivnikom, Toni je pokazao veliku volju te da će još bolji rezultati tek uslijediti. Borbu je izgubio bodovnom razlikom, a kući se vratio sa srebrom.

Među seniorima, u kategoriji -93 kg, nastupio je Ermin Hodžić. Dvije borbe pobijedio je putem tehničkog nokauta. Nakon serije udaraca u parteru, sudija je bio prisiljen da prekine borbu. Treću borbu je izgubio nakon velikog okršaja, ali se kući vratio sa srebrom oko vrata. Nakon toga nastupio je i Damir Kulović u kategoriji seniora – 84 kg gdje uspio iznenaditi i članove svog tima odličnim borbama. Dvije borbe pobijedio je tehničkim nokautom a treću borbu bodovnom razlikom te zasluženo osvojio zlato i direktan plasman na FFC Futures event koji će se održati 1. marta u Opatiji.

Borci Pretorian tima Sarajevo su još jednom pokazali svoj kvalitet kao i kvalitet svojih treninga s obzirom na to da se sa regionalnih takmičenja uvijek vraćaju sa medaljama.