Ultimate Fight
0

VIDEO / Spahović, Balijagić i Vila odlični na turniru u Hrvatskoj

Sarajevo-x.com
Berin Balijagić
Berin Balijagić
Bh. Ultimate Fight borci Berin Balijagić, Tomislav Spahović i Ahmed Vila nastupili su na međunarodnom profi takmičenju ADCC Open u Hrvatskoj (Donji Miholjac) 8. oktobra ove godine.

U izuzetno jakoj konkurenciji takmičari Fight Cluba Pretorian Sarajevo “pomeli” su svoje suparnike u kvalifikacijama. To je izazvalo nevjericu kod mnogih učesnika.

Dakako, niko nije očekivao ovako kvalitetne takmičare iz BiH.

I u finalnom okršaju, u najkvalitetnijoj i najbrojnijoj kategoriji, sastala su se dva bh. predstavnika - Spahović i Balijagić.

"Na turniru su nastupala zvučna imena ovog sporta. Recimo Vila je u kvalifikacijama pobijedio jednog od favorita. Uz saglasnost nastupao je u diviziji seniora, mada je stariji kadet. U finalu se sastao sa iskusnijim borcem i morao se zadovoljiti srebrom”, kaže za Sarajevo-x.com Edin Zrno trener pomenutog kluba.

Napominje da je Spahović imao sedam mečeva i najjače suparnike. Ipak, uspješno je preskočio sve prepreke.

"Zaslužio je zlato. S druge strane, Balijagić je pokazao da je klasa u parternoj borbi. Ponosan sam na njih. Moram se zahvaliti i treneru Hrvačkog kluba Bosna Fahrudinu Hodžiću koji je radio na kondicionoj pripremi Spahovića. Također, momci iz tima Jasmina Poturovića, koji su pomogli Berinu. Zajedno sa mnom na tehničko-taktičkoj pripremi radio je Arvin Wider. Mislim da možemo još bolje i nastavićemo stazama uspjeha", zaključio je Zrno.