Pripreme za borilački spektakl
0

"Sarajevo Fight" okuplja najbolje borce

Sarajevo-x.com
Haris Sipović
Haris Sipović
Haris Sipović, osnivač kluba borilačkih sportova "Scorpion", posljednjih dana intenzivno radi na organizaciji vrhunske manifestacije "Sarajevo Fight" na kojem će učestvovati borci iz cijele BiH.

Tako će se na ovoj manifestaciji u ringu naći Enko Alić, Mario Marković, Armin Šabanović, Nikola Vujčić, Elvir Mehić, Josip Šeremen, Alija Tucak, Bahrudin Mahmić, Hodžić Ermin, Bruno Skudar, Tomislav Spahović, Dejan Legin.

U meču večeri u profesionalnom boksu nastupit će i Adnan Redžović.

Također, ovo će biti prvi nastup MMA borca Tomislava Spahovića pred sarajevskom publikom. On će za protivnika imati Stefana Stojanovića iz Srbije.

"Dom mladih će 17. decembra biti poprište vrhunskih borbi i fair-playa kojima će jedini cilj biti pobjediti i biti na vrhu. Odlučili smo da priliku damo većinom domaćim borcima, jer mislim da imamo potrebni kvalitet. Ovo će biti noć kontaktnih borilačkih vještina K1, MMA i profi boksa", kaže Sipović, koji ističe da je imao veliku pomoć Gordana Memije, Kenana Katice i Nećka Tucakovića, te da u organizaciji učestvuju firme "Foto Art", "New event", "Marmex Shop", "King of ring“ i "Securitas“.