Nevjerovatan preokret
49

Šok za Ronnieja O'Sullivana na SP-u, ništa od rekordne titule ove godine

D. P.
Brecel je protiv O'Sullivana napravio nevjerovatan preokret (Foto: World Snooker Tour)
Brecel je protiv O'Sullivana napravio nevjerovatan preokret (Foto: World Snooker Tour)
Najbolji snooker igrač na svijetu Ronnie O'Sullivan na potpuno senzacionalan način ispao je sa Svjetskog prvenstva u Sheffieldu porazom od Luce Brecela u četvrtfinalu rezultatom 10:13.

O'Sullivan je na početku Svjetskog prvenstva igrao odlično, a tako je započeo i duel četvrtfinala protiv mladog Belgijanca. U dvije od tri sesije slavni Englez je na pauzu otišao s po četiri framea prednosti.

Nakon prve sesije rezultat je bio 6:2 za O'Sullivana, a nakon druge 10:6. Međutim, treću sesiju O'Sullivan je danas odigrao katastrofalno i priredio je svojim brojnim navijačima šok.

Prvi igrač svijeta i branilac titule nije uspio osvojiti niti jedan frame danas, mladi Belgijanac Brecel niže sedam uzastopnih partija i dolazi do najveće pobjede karijere u Crucible Theatreu rezultatom 13:10.

O'Sullivan je imao priliku ove godine postaviti novi rekord po broju titula svjetskog prvaka. Trenutno, Stephen Hendry i on dijele prvo mjesto vječite liste sa po sedam titula prvaka svijeta.

Brecel će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Sija Jiahuija i Anthonyja McGilla (trenutni rezultat 8:8 nakon dvije sesije). Ko god da iz ovog dijela žrijeba dođe do finala Svjetskog prvenstva, bit će to velika senzacija.

U drugom dijelu žrijeba Mark Allen u polufinalu čeka boljeg iz duela velikana Marka Selbyja i Johna Higginsa (Selby vodi 9:5). Allen, Selby ili Higgins, ko god da se plasira u finale, važit će za favorita protiv nekog od rivala iz gornjeg dijela žrijeba. Parove polufinala saznat ćemo večeras.

Rezultati četvrtfinala Svjetskog prvenstva:

O'Sullivan - Brecel 10:13

Allen - Jones 13:10

Higgins - Selby 5:9 (slijedi finalna sesija)

McGill - Jiahui 8:8 (slijedi finalna sesija)