Maria Riesch
0

"Zlato pred sugrađanima bio bi san"

Totalsport
Maria Riesch
Maria Riesch
Gotovo će svi uglas reći da postoje samo dvije prave favoritkinje ove sezone za krunu najbolje skijašice u Svjetskom kupu. To su Amerikanka Lindsey Vonn i Njemica Maria Riesch.

U pitanju su dvije bliske prijateljice, s tim da je posljednjih godina Vonn imala daleko više uspjeha u Svjetskom kupu. Naime, u sezonu koju Sölden otvara ovog vikenda veleslalomima Vonn ulazi kao braniteljica naslova. I ne samo to, Vonn je posljednje tri godine najbolja skijašica Svjetskog kupa.

No, i Marija Riesch (25) je uzela svoj komad slave. Prošle je dvije sezone uzimala mali Kristalni globus za najbolju u slalomu, a na Olimpijskim igrama ove godine u Vancouveru se okitila s dva zlata - slalomskim i kombinacijskim.

U Svjetskom kupu, pak, najavljuje jurišanje na vrh.

"Sve je moguće, ali bit ćemo pametniji tek nakon određenog dijela sezone. Ne mogu reći da je cilj osvojiti Svjetski kup, bolje je reći da želim biti najbolja iz utrke u utrku", rekla je Marija Riesch, a potom logično ipak pokazala prstom na dio sezone koji je posebno zanima.

Radi se, dakako, o Svjetskom prvenstvu početkom iduće godine u Garmischu. U pitanju je ipak njeno rodno mjesto.

"San bi bio osvojiti zlatnu medalju pred svojim sugrađanima, na mjestu gdje sam skijala kao dijete. To bi bilo perfektno i to je cilj ove sezone", rekla je njemačka skijašica, koja je vrlo dobra u svim disciplinama Svjetskog kupa.