Maria Riesch
0

"Čast je pobijediti u 'dnevnom boravku' Lindsey Vonn"

Totalsport
Maria Riesch (Foto: AP)
Maria Riesch (Foto: AP)
U petak su najbolje svjetske skijašice u kanadskom Lake Louiseu vozile prvu utrku spusta ovogodišnjeg Svjetskog kupa. Pobijedila je njemačka skijašica Maria Riesch, petnaesti put u karijeri, u Svjetskom kupu.

Inače, s pravom je veliki favorit uoči utrke bila američka skijašica Lindsey Vonn. Osim što je već godinama dominantna u ovoj disicplini, pogotovo je silu demonstrirala na ovoj stazi, pa je tako i ovo kanadsko zimovalište dobilo novo ime - Lake Lindsey.

U posljednjih pet utrka u Lake Louiseu je slavila Amerikanka, no ovom prilikom je bila druga sa 12 stotinki zaostatka za Riesch. Time se Vonn čak 12 put u karijeri popela na postolje kada su u pitanju utrke u Lake Louiseu.

"Velika je čast svaka pobjeda, ali pogotovo kada se dogodi u 'dnevnom boravku' Lindsey Vonn. Ovo je njena staza, na njoj je bila nepobjediva godinama. Stoga mi je stvarno ova pobjeda posebna", rekla je Riesch, inače velika prijateljica Vonn.

"Ovdje nas je Lindsey godinama 'ubijala', ali evo, svakoj tradiciji dođe kraj", završila je Riesch, inače uvjerljivo vodeća skijašica u trenutnom redoslijedu Svjetskog kupa.