Šteta, baš šteta!
143

Zašto je otkazivanje današnje utrke posebno naštetilo Elvedini Muzaferiji

D. P.
Muzaferija se nadala novim bodovima (Foto: EPA-EFE)
Muzaferija se nadala novim bodovima (Foto: EPA-EFE)
Današnja utrka superveleslaloma u italijanskoj Val di Fassi otkazana je zbog vremenskih neprilika, a to je posebno otežalo situaciju našoj najboljoj skijašici Elvedini Muzaferiji.
Sjajna bh. skijašica, koja u posljednje vrijeme bilježi izvrsne rezultate, u ovoj utrci trebala je imati najbolji startni broj u karijeri. Muzaferija je trebala započeti s 25. startnog broja i boriti se za nove bodove, ali od toga neće biti ništa.

Nažalost, jutros su organizatori saopćili kako su vremenske neprilike otkazale utrku u ovom italijanskom skijalištu. Uprkos svim naporima, velike količine snježnih padavina utjecale su da organizatori ne mogu spremiti stazu za utrku i ona je otkazana.

U Val di Fassi se i sutra treba održati utrka dama u superveleslalomu, no i ona je pod velikim znakom pitanja. Organizatori su naveli kako će učiniti sve da osposobe stazu, no da li će uspjeti, saznat će se do sutra ujutro.

Osim što je Elvedina imala odličan startni broj i šansu za osvajanje bodova, ovakav rasplet nije joj odgovarao ni zbog toga što je ostalo vrlo malo šanse da se domogne finala FIS Svjetskog kup koje će se u martu održati u Saalbachu.

Podsjetimo, samo 25 najboljih skijaša i skijašica u poretku svake od disciplina te skijaši s više od 500 bodova u ukupnom poretku imaju pravo nastupa u krunskom finalu FIS Svjetskog kupa. Kako je bh. skijašica trenutno na 29. mjestu u disciplini superveleslaloma (Super G), tako je otkazivanje današnje utrke poprilično smanjilo šanse da se domogne finala.

Ostaje nada da će organizatori sutrašnje utrke u Italiji osposobiti stazu te da će Elvedina novim sjajnim nastupom izboriti mjesto među 25 najboljih skijašica u sezoni Super G-ja.