Nema energije
9

Vonn uzima pauzu i propušta Snježnu kraljicu?

Totalsport
Lindsey Vonn (Foto: Arhiv/AFP)
Lindsey Vonn (Foto: Arhiv/AFP)
Braniteljica naslova ukupne pobjednice Svjetskog kupa, američka skijašica Lindsey Vonn, najavila je kako bi mogla uzeti pauzu i propustiti nekoliko utrka.

Vonn je odustala i u spustu u Val d'Isereu u petak i u nedjeljnom veleslalomu u Courchevelu. U ukupnom je poretku tek na četvrtom mjestu, a vodeća Slovenka Tina Maze joj bježi velikih 385 bodova.

"Mučim se kako bih pronašla energiju kakvu inače imam. Sljedećih ću dana razmisliti o svome planu za nadolazeće sedmice i o tome kako da vratim snagu. Pokušavam misliti pozitivno", poručila je Vonn putem Facebooka.

Izvor iz američke reprezentacije otkrio je medijima kako će Vonn sigurno propustiti slalom i veleslalom u Äreu (19. i 20. decembra), a vjerovatno će pauzirati sve do sredine januara. To bi značilo da je neće biti u Semeringu, Münchenu, ali ni u Zagrebu na sljemenskoj Snježnoj kraljici.

Moguće je da će se takvom odlukom praktično odreći borbe za odbranu Velikog globusa budući da bi joj Maze nakon serije tehničkih utrka mogla pobjeći na teško dostižnu prednost.