Želi se takmičiti
2

Lindsey Vonn se vratila u Evropu, trebala bi skijati u St. Antonu

Totalsport
Lindsey Vonn (Foto: Arhiv/AFP)
Lindsey Vonn (Foto: Arhiv/AFP)
Četverostruka osvajačica Velikog globusa, američka skijašica Lindsey Vonn, vratila se u Evropu i započela s treninzima…

Podsjetimo, nakon što je odustala na veleslalomu u Courchevelu sredinom decembra, Vonn je uzela pauzu u Svjetskom kupu i vratila se u SAD. Najdominantnija skijašica posljednjih godina imala je na početku sezone problema sa želučanom virozom koja joj je uzela dosta snage. Iako se vratila na snijeg i ostvarila četiri pobjede, posljedice bolesti je i dalje osjećala, posebno u smislu manjka energije, pa je odlučila uzeti odmor.

Propustila je tehničke utrke u Äreu, Semmeringu i Münchenu, a propustit će i sutrašnji (petak) slalom u Zagrebu. U ukupnom je poretku pala na peto mjesto s 414 bodova i vjerovatno više nema iluzija da može dostići vodeću Tinu Maze (1139), ali trebala bi biti spremna za vrhunac sezone, Svjetsko prvenstvo u Schladmingu (5. - 17. februara).

U srijedu je Vonn stigla u Austriju, a u četvrtak počela trenirati u Hinterreitu. Očekuje se da će se takmičenju vratiti u St. Antonu, gdje su 12. i 13. januara na rasporedu spust i super G, no trener američke reprezentacije Alex Hoedlmoser to nije želio potvrditi.

"Svi želimo da se Lindsey vrati, a i ona sama se, naravno, želi takmičiti, ali to će ovisiti o tome kako će se stvari odvijati na treninzima u sljedećih nekoliko dana. Prvi trening spusta u St. Antonu je idući četvrtak, tako da nema žurbe", rekao je Hoedlmoser.