Skijanje
2

Vonn preskače nastup u Beaver Creeku

Totalsport
Lindsey Vonn (Foto: AFP)
Lindsey Vonn (Foto: AFP)
Sjajna američka skijašica Lindsey Vonn preskočit će nastup u utrkama Svjetskog kupa koje su na rasporedu sljedeće sedmice u američkom Beaver Creeku.

Aktuelna olimpijska pobjednica u spustu nastavit će se oporavljati od povrede desnog koljena, iako ne isključuje mogućnost nastupa u Lake Louiseu, objasnio je njen publicista Lewis Kay.

Vonn  je nedavno na treningu drugi put u nepunih deset mjeseci povrijedila desno koljeno, pretrpjevši na treningu djelomično puknuće prednjeg križnog ligamenta, a dogodilo joj se to manje od tri mjeseca uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Podsjećamo, američka skijašica teško je nastradala početkom februara ove godine, pri teškom padu u Schladmingu na Svjetskom prvenstvu. Vonn je prilikom pada u utrci super G-a zadobila puknuće prednjeg i medijalnog križnog ligamenta u koljenu, te prijelom kosti u predjelu potkoljenice.

"Hvala vam puno na podršci i dobrim željama. Iza mene je teških nekoliko dana i vaše pozitivne poruke puno mi pomažu. Rehabilitacija dobro napreduje i radim naporno koliko mogu da bih nastupila u Lake Louiseu za nekoliko sedmica. Hvala vam ponovo, ponosna sam što imam najbolje navijače na svijetu", poručila je Vonn putem Facebooka.

Ukupno je u karijeri Vonn ostvarila 59 pobjeda u Svjetskom kupu, tri manje od rekorderke Annemarie Moser-Pröll.