Skijanje
15

Takmičenja FIS Cup "Ravna planina“ i FIS Cup "Majnex“ od 14. do 16. decembra

Klix.ba
Skijaški/Smučarski savez Bosne i Hercegovine je organizator Međunarodnog takmičenja u alpskom skijanju koje će se održati u periodu od 14. do 16. decembra na Ravnoj planini, tačnije na skijalištu Majnex.

Tehnički organizator Smučarski klub "Pale“ u saradnji sa skijalištem i velikim razumjevanjem Veljka Golijanina, direktora skijališta, čini sve kako bi staza bila spremna za veliko Međunarodno takmičenje FIS Cup "Ravna planina“ i FIS Cup "Majnex“.

Ovo takmičenje je od velikog značaja s obzirom da će nastupiti veliki broj takmičara, do sada najveći u historiji organizacije međunarodnih takmičenja.

Na stazi će se takmičiti 104 takmičara iz 16 zemalja, a to su Hrvatska, Srbija, Makedonija, Albanija, Crna Gora, Ukrajina, Mađarska, Slovačka, Kipar, Grčka, Turska, Poljska, Rumunija, Velika Britanija, Slovenija i Bosna i Hercegovina.

Iako snježni uslovi nisu povoljni diljem Evrope zbog čega je veoma teško obezbjediti kvalitetnu stazu, Smučarski klub "Pale“ kao tehnički organizator i skijalište Majnex su pripremili odličnu stazu kako bi takmičenje zadovoljilo kvalitet Međunarodne skijaške federacije.

Ovo takmičenje je jedno od onih na kojem će sportisti pokušati da ostvare olimpijske norme za Pyeong Chang 2018. godine. Reprezentativci Bosne i Hercegovine Igor Laikert, Marko Šljivić, Eman Emrić, Marko Rudić, Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija su naši najbolji takmičari koji će uz svoje kolege pokušati ostvariti veoma dobre rezultate i time opravdati status najboljih u BiH.

Početak takmičenja je predviđeno za 14. decembar od 09:00 sati.