Red Bull Home Run: Zabava i masovni spust u subotu na Jahorini

Red Bull Home Run: Zabava i masovni spust u subotu na Jahorini
13
L. K.
5.3.2020. u 13:22
3
komentara
13

dijeljenja
Red Bull Home Run: Zabava i masovni spust u subotu na Jahorini
Sve je spremno za sedmi tradicionalni Red Bull Home Run, masovni spust skijaša i bordera koji će ove subote biti održan na Jahorini.
Već šest godina zaredom skijaši i borderi uživaju u masovnoj utrci za koju se, osim profesionalaca, u velikom broju prijavljuju i amateri. Koncept je jednostavan, na kraju skijaškog dana, nakon što se sve staze zatvore, pokrene se poseban lift za učesnike Red Bull Home Run utrke.

Sa prelijepog vrha Jahorine, pred sami zalazak sunca, kreće masovni spust. Prvo svi u pancericama trče 150 metara do skija i bordova, zatim se spuštaju do ciljne ravnine. Za pobjednike su pripremljene nagrade, a nakon sportskog, odmah slijedi i zabavni muzički program.

Prijave su još uvijek otvorene i prijaviti se možete na brojeve telefona 066 000 220 i 062 344 782 ili na e-mail: [email protected] Prijave su također moguće i na dan utrke od 12 do 13h u Red Bull šatoru ispod hotela Termag na Jahorini. Utrka počinje u 16 sati, a najbrže učesnice i učesnike i ove godine očekuju zanimljive nagrade, a to su vikend za dvoje u hotelu Termag (tri puta), ski pass na Jahorini (tri puta), "Head" skije, "Rossignol" skije, kao i snowboard kaciga te ski rukavice.Nagrade za najbolju ekipu po izboru publike su također spremne. To su vožnja quadovima, vikend u autentičnoj vikendici na Jahorini i rafting na rijeci Tari. Podsjećamo, pravila trke su jednostavna. Učešće se ne plaća. Takmičari na startu trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik.

Svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol. Svaki namjerni fizički kontakt znači diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu.

Party zagrijavanja u Olimp baru na vrhu staze Poljice počinje već od 12 sati, a nakon završetka trke te proglašenja pobjednika, od 17:30 sati ispred Kolibe hotela Termag nastupa popularni Perpetum Mobile nakon čega slijedi after party do kasnih noćnih sati. Na zabavu su pozvani svi, i takmičari i posjetioci, a ulaz na party je također besplatan.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...