Skijanje
41

Red Bull Home Run u nedjelju na Jahorini

Klix.ba
(Foto: Sulejman Omerbašić)
Olimpijska planina Jahorina će u nedjelju 26. februara biti domaćin još jednog Red Bull Home Run takmičenja. Program počinje već u podne sa nastupima popularnog dvojca Audio In Funktion & Zlijah.

Planirano je da utrka prema svom domu, ako je možemo slobodno prevesti, krene tačno u 16 sati sa Poljica, a svi takmičari se trebaju najkasnije do 14 sati registrovati ispred Kolibe hotela Termag.

Ovo masovno spuštanje skijaša i snowbordera niz planinu organizira se već četvrti put i zanimljivo je da na kraju dana kada se liftovi i staze zatvore, ostaju samo takmičari koji moraju pokazati sposobnosti trčanja u pancericama zaleđenom stazom od 150 metara, pa naknadno da se na skijama ili boardu sjure niz stazu.

Pobjednike u tri discipline - najbolji skijaš, najbolji snowboarder i najbržu ženu, očekuju vrijedne nagrade.

Svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj koji preuzimaju u nedjelju do 14h, a učestvovati mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol.

Nakon utrke ispred Kolibe hotela Termag, a ispod zvjezdanog neba, DJ, VJ dvojac Diskobajagi će sve prisutne da provozaju svojim audio vizuelnim setom. Ulaz na party, kao i učestvovanje na utrci se ne naplaćuju.