Sljeme
0

Razzolijev prvijenac 156. pobjeda Talijana u Svjetskom kupu

Totalsport
Giuliano Razzoli (Foto: Reuters)
Giuliano Razzoli (Foto: Reuters)
Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport na online izdanju nije posvetio previše prostora dvostrukom slavlju talijanskih skijaša na Sljemenu u trećem slalomu sezone za Svjetski kup.

Nakon Austrijanca Marija Matta i Francuza Jean-Baptistea Grangea, talijanski skijaš Giuliano Razzoli treći je pobjednik muškog izdanja sljemenske Snježne kraljice.

Razzoli je prošle godine osvojio treće mjesto u Zagrebu, čime je prvi put u karijeri stigao do pobjedničkog postolja u karijeri, a u srijedu je ostvario i premijernu pobjedu u Svjetskom kupu. Nakon prve vožnje je bio drugi, ali sjajnom drugom vožnjom osigurao je ukupni trijumf. Austrijanac Reinfried Herbst, koji je imao veliku prednost nakon prve vožnje, utrku je završio tek na petom mjestu, a za veliko slavlje Talijana pobrinuo se i Manfred Mölgg osvajanjem drugog mjesta.

"Sljeme je fantastično mjesto, atmosfera na utrci je veličanstvena. Sljeme je za mene stanica u Svjetskom kupu koju jako volim, budući da sam lani ostvario svoj prvi plasman na pobjedničko postolje, a ovoga puta prvu pobjedu", prenosi Gazzetta izjavu 25-godišnjeg Razzolija.

Poznati sportski dnevnik informira da je ovo bila 156. pobjeda Talijana u konkurenciji skijaša u Svjetskom kupu. Rekorder je, dakako, veliki Alberto Tomba, koji je uživo na Sljemenu svjedočio Razzolijevom uspjehu. Tomba je karijeru okončao s 50 pobjeda u Svjetskom kupu (35 u slalomu i 15 u veleslalomu). Do njega je Gustavo Thoeni sa 24 trijumfa (11 u veleslalomu, 9 u slalomu i 4 u kombinaciji), a treći je Kristian Ghedina sa 13 pobjeda (12 u spustu, jedna u superveleslalomu).