Skijanje
12

Nakon Schumacherove nesreće porasla potražnja za kacigama

Totalsport
Michael Schumacher
Michael Schumacher
Nakon teške skijaške nesreće koju je pretrpio sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher došlo je do dramatičnog porasta potražnje za skijaškim kacigama, piše njemački dnevnik Handelsblatt.

"U usporedbi s prošlom godinom, prodaja skijaških kaciga u novogodišnjoj sedmici porasla je dvostruko", poručili su iz Intersporta, trgovine sportske opreme.

Navodi se kako troje od četvero rekreativnih skijaša amatera na stazama nosi kacige, ali da pomama za kacigama ipak nije kao ona otprije četiri godine kada se njemački političar Dieter Althaus sudario s 41-godišnjakinjom, nakon čega je Slovakinja preminula od posljedica povreda. Althaus je tada preživio jer je nosio kacigu, dok nesretna Slovakinja nije imala kacigu na glavi.

Podsjećamo, Schumacher je u nedjelju 29. decembra zadobio teške povrede glave nakon pada na skijanju pri kojem je glavom udario u stijenu, te se nalazi u umjetno izazvanoj komi.

"Da je ovu nesreću doživio bez kacige sada sigurno ne bi bio ovdje", objasnio je Emmanuel Guy, šef hirurgije bolnice u Grenobleu u kojoj se nalazi slavni njemački vozač.