sport
0

Kamera na Schumacherovoj kacigi možda bude od velike koristi

Klix.ba
Michael Schumacher (Foto: AFP)
Michael Schumacher (Foto: AFP)
Snimak kamere pričvršćene na kacigu sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1, Michaela Schumachera koji je doživio nesreću na skijanju, mogao bi biti od velike pomoći istražiteljima koji pokušavaju utvrditi kako je došlo do tragedije u francuskim Alpama.

Istražitelji su preuzeli od porodice vozača Formule 1 kacigu i kameru. Ukoliko se ispostavi da je kamera bila uključena za vrijeme nesreće, to će im biti od veliki pomoći pri utvrđivanju okolnosti tragičnog događaja. Također, policija je obavila obavijesne razgovore sa Schumacherovim sinom koji je bio svjedok skijaške nesreće.

Podsjetimo, slavni njemački vozač jučer je napunio 45. godina, a rođendan je dočekao u induciranoj komi, nakon što je u nedjelju, 29. decembra, zadobio teške povrede glave, kada je na skijanju pao i udario glavom u stijenu.

Mještani grada Kerpen u kojem je slavni Nijemac odrastao jučer su na Go Kart pisti obilježili njegov rođendan porukama i molitvama za njegovo ozdravljenje. Fanovi širom svijeta također uputili su poruke podrške.

Schumacherova porodica objavila je saopćenje u kojem su istakli da su ganuti postupcima navijača te im se zahvalili.

Prema izvještaju iz bolnice, Schumacher pokazuje znake oporavka, ali još uvijek nije izvan životne opasnosti. Ljekari ne žele davati bilo kakve prognoze o njegovom zdravstvenom stanju.

Međutim, ljekari su istakli da je moguće da neko provede i doo nekoliko sedmica u induciranoj komi, a zatim se potpuno oporavi.