Red Bull Home Run
24

Najmasovniji skijaški spust na Jahorini: Video pregled staze sa dvostrukim pobjednikom

Klix.ba
Cipele čiste od snijega i punom snagom što prije do skija! Dobar start je važan, a mogao bi biti i presudan u masovnim utrkama kao što je Red Bull Home Run koji će se 24. februara održati na olimpijskoj planini Jahorina.

Dejan Čeremidžić dvostruki je pobjednik ovog najmasovnijeg skijaškog spusta u našoj zemlji koji se organizira već peti put.

Uz nekoliko važnih savjeta, Dejan će vam predstaviti stazu koja u subotu čeka skijaše i bordere. Zato, za one koji se planiraju prijaviti na ovu utrku, bilo bi dobro da pažljivo pogledaju video:

Podsjećamo, najbržeg skijaša, bordera i ženskog učesnika ponovo očekuju vrijedne nagrade. Pravila su veoma jednostavna. Učešće se ne plaća. Takmičari na startu u pancericama trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik.

Takmičenje počinje u subotu, 24. 2. u 15 sati, a nakon proglašenja pobjednika u ciljnoj zoni kod Kolibe hotela Termag, bit će održan after ski party.

Prijave se mogu poslati putem e-mail adrese: [email protected].

Također, moguće su i prijave na dan takmičenja ispod Red Bull šatora kod Kolibe hotela Termag do 13 sati. Na zabavu su pozvani svi takmičari i posjetioci, a ulaz na party je besplatan.