Ski centar Adria Ski
7

Na Kupresu održana međunarodna FIS utrka u veleslalomu

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
U organizaciji Skijaškog kluba Nordis iz Splita i Hrvatskog skijaškog saveza u srijedu je na stazama ski centra Adria Ski na Kupresu održana međunarodna FIS utrka "Adria ski kup 2019" te "Nordic Cup 2019".

Prvog dana natjecanja vožene su po dvije vožnje muškog i ženskog veleslaloma, dok će u četvrtak skijašice i skijaši odraditi po jedan FIS slalom.

U kategoriji Adria ski kup 2019 u ženskoj konkurenciji pobijedila je Šejla Merdanović iz BiH. Drugo mjesto osvojila je Esma Alić također iz BiH, a treće Ursida Maria Pia iz Bugarske.

U istoj kategoriji u muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Filip Krota iz Hrvatske, drugo Jan Rechtenberg iz Češke, a treće Christian Pavelka iz Slovačke.

U kategoriji Nordic Cup 2019 održano je samo natjecanje u muškoj konkurenciji, a najbrže vrijeme imao je Emir Lokmić iz BiH, drugi je bio Kosik Tomas iz Slovačke, a treći Filip Krota iz Hrvatske.

Na natjecanje je prijavljeno oko 50 skijaša iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Češke, Slovačke, Bugarske i Novog Zelanda.