Skijanje
3

Mladim skijašima BiH i Srbije po osam pobjeda na Kupu "Srebrna lisica"

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Uz učešće 134 mlada skijaša i skijašice iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije proteklog vikenda na Bjelašnici je održan 9. kup "Srebrna lisica".

Regionalno takmičenje održano je samo u veleslalomu u četiri ketgorije - cicibani (MCE i SCE), te djece do 14 i 16 godina.

Ukupno je održano 16 utrka, a najviše uspjeha zabilježili su mladi skijaši BiH i Srbije, koji su ostvarili po osma pobjeda.

U najmlađoj kategoriji cicibana (MCE) u subotu su prva mjesta osvojili Isidora Jugović (Jahorina) i Tarik Zuhrić (SK Naš tim), a u nedjelju Ana Đokanović (Jahorina) i Aleksa Balović (Srbija), dok su u konkurenciji cicibana (SCE) najbrži bili Daša Dobrodolac (Srbija) sa dvije pobjede, te Aleksa Tomović (Srbija) i Daut Hamidović (Ilidža).

U kategodini "djeca 1" (U14) sa po dvije pobjede slavili su Petra Veljković i Veselin Zlatković (Srbija), dok su konkurenciji "djeca 2" (U16) također sa po dvije pobjede najbrži bili Dajana Dijaković (Fojnica) i Strahinja Đokanović (Jahorina).

Kup Srebrena lisica je regionalno takmičenje koje ima veliki značaj za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH i omogućuje mladim skijašima sticanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju.

Uspješan organizator takmičenja bio je Skijaški klub Bjelašnica.