Skijanje
28

9. Skijaški kup Srebrna lisica: Svi su pozvani na Bjelašnicu

Klix.ba
Ovog vikenda na Bjelašnici se održava deveti Skijaški kup Srebrna lisica, koji se organizuje u okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH.

Takmičenje počinje u 10 sati.

Kup Srebrna lisica je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH jer omogućava mladim skijašima sticanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. To ove godine posebno dobija na značaju zbog malog broja takmičenja u sezoni. Osim toga, Srebrna lisica doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i turističke destinacije.

Srebrna lisica je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bugarske.

U ciljnoj ravnini, na štandovima sponzora, preduzeća Klas d.d. Sarajevo, Vispak d.d., posjetitelji će se moći okrijepiti čajem, kafom, čokoladicama i drugim poslasticama. Na štandu firme Madi d.o.o. posjetitelji će se moći poslužiti ukusnim specijalitetima s roštilja, dok će im na štandu Only One d.o.o. Catering biti dostupni gastronomski specijaliteti i finger food. Kompanija Connecta d.o.o. će za ljubitelje automobila izložiti najnoviji model proizvođača automobila Mazda.

Završetak takmičenja i proglašenje najboljih je u nedjelju, 15. februara u 14:00 sati.