Skijanje
9

Marcel Hirscher osvojio Veliki kristalni globus

FENA
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
Austrijanac Marcel Hirscher odbranio je titulu ukupnog pobjednika Svjetskog skijaškog kupa, nakon što je Aksel Lund Svindal odustao od slaloma koji se vozi u nedjelju.

Tako je Hirscherova prednost od 149 bodova dvije utrke prije kraja sezone postala nedostižna za Norvežanina.

Na ovaj potez Svindal se odlučio nakon što su jučer i danas na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu otkazane utrke spusta i superveleslalom zbog lošeg vremena. Time su Svindalove šanse da dostigne Hirscherovu prednost gotovo nestale s obzirom da je Norvežanin specijalist za brze discipline.

"Sada ne vidim nikakvu svrhu u tome da vozim slalomu. Drugačije bi bilo da ove dvije trke nisu otkazane", izjavio je Svindal, kojem je slalom najlošija disciplina, za razliku od Hirschera koji je ove sezone pobijedio u četiri slaloma te se još četiri puta penjao na postolje.

Na završnici Svjetskog kupa u konkurenciji skijaša vozit će se još dvije utrke, veleslalom u subotu i slalom u nedjelju, no obje utrke su gotovo bez ikakvog rezultatskog značaja s obzirom da je u veleslalomu mali Kristalni globus osigurao Ted Ligety, a Hirschera u slalomu.