ZOI
0

Lindsey Vonn se vraća na stazu

FENA
Lindsay Vonn (Foto: AFP)
Lindsay Vonn (Foto: AFP)
Američka skijašica Lindey Vonn izašla je na stazu prvi put nakon pada u kome je povrijedila potkoljenicu. Nakon nezvanične vožnje, pomognuta lijekovima protiv bolova i posebnom kremom, bila je ohrabrena svojim šansama na Zimskim olimpijskim igrama u Vancoveru.

Početak treninga za spust otkazan je nakon samo dvije takmičarke zbog guste magle, ali je Vonnova izašla na jednu vožnju, ali van zvanične staze.

Prije nego što je objavila da je povrijeđena, Lindsey Vonn je važila za kandidata koji može da osvoji tri ili četiri medalje, a bila je ubjedljivi favorit za zlatne medalje u spustu i superveleslalomu. Ona je htjela da se takmiči u svih pet disciplina, a trener američkog tima Jim Tracy rekao je da je taj plan i dalje aktivan.

"Nadamo se da će moći da ide punom snagom i da neće preskočiti nijednu disciplinu. Radimo i dalje po normalnom programu", rekao je Tracy.

Prva utrka kod žena zakazana je za nedjelju i biće to superkombinacija.

"Bilo mi je drago samo da se vratim na snijeg. Potkoljenica me i dalje jako boli, ali osjećam da se ova povreda pomalo liječi. Uvijek sam razočarana kada se otkaže trening, ali u ovakvoj situaciji mi jedan dan viška definitivno prija, jer imam više vremena za liječenje", rekla je ona.