Posljednja sezona
7

Lindsey Vonn se povlači na kraju sezone: Nema smisla nastaviti, želim srušiti rekord

Klix.ba
Lindsey Vonn (Foto: EPA-EFE)
Lindsey Vonn (Foto: EPA-EFE)
Američka skijašica Lindsey Vonn na Olimpijskim igrama u PyeongChangu kazala je da neće prestati skijati dok ne sruši rekord Ingemara Stenmarka od 86 pobjeda u Svjetskom kupu, ali je ipak promijenila priču i sljedeća sezona bit će i njena posljednja.

Ona je kazala da će obaranje rekorda biti ostvarenje snova ukoliko uspije u tom cilju, ali da to neće biti imperativ, jer je bez obzira na sve imala uspješnu karijeru.

"Ako uspijem srušiti rekord, ostvarit ću svoje snove. Ako ne, mislim da sam svakako imala nevjerovatno uspješnu karijeru, bez obzira na njen ishod na kraju. Ja sam skijašica s najviše pobjeda u historiji", kazala je Vonn za NBC.

Vonn je istakla da je stigla do faze kada zbog fizičkog stanja ne bi bilo smisla nastavljati.

"Fizički, došla sam do trenutka gdje više nema smisla nastaviti. Želim biti aktivna u starosti, ali moram gledati u budućnost, a ne samo ono što je ispred mene", istakla je ova proslavljena skijašica.

Amerikanka je u svojoj bogatoj karijeri osvojila jednu zlatnu i dvije bronzane olimpijske medalje, a osvojila i Svjetski kup dva puta. Veliki kristalni glubus osvojila je četiri puta.