SP u Schladmingu
4

Ligety osvojio treće zlato: Ovo je tako dobar osjećaj

Totalsport
Ted Ligety (Foto: AFP)
Ted Ligety (Foto: AFP)
"Ovo je tako dobar osjećaj. Sretan sam jer sam uspio odbraniti naslov", ponavljao je američki skijaš Ted Ligety nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu osvojio i treću zlatnu medalju.

Nakon naslova u super G-u i super-kombinaciji 28-godišnjak je u petak zasjeo na tron i u veleslalomu, svojoj najjačoj disciplini. Postao je time prvi skijaš u posljednjih 45 godina koji je osvojio tri zlata na jednom SP-u, a još ima šansi izjednačiti se s Jean-Claudeom Killyjem koji je 1968. osvojio četiri zlatna odličja. No, za to će mu trebati pobjeda u slalomu u kojem ipak nije tako dobar.

"Nije bilo lako. Išao sam na rizik iako je staza bila teška. Bilo je prilično mračno i grbavo. Napravio sam nekoliko grešaka u drugoj vožnji, ali mogao sam ih sebi priuštiti s obzirom da sam imao 1,3 sekunde prednosti iz prvog 'laufa'", kazao je Ligety.

"Cijelu prvu vožnju sam odradio čisto, bilo je prilično dobro, ali mislim da neki drugi dečki nisu odskijali onako kako mogu", dodao je Amerikanac koji je na koncu bio 81 stotinku brži od domaćeg junaka Marcela Hirschera kojem je pripalo srebro.

Austrijanac je u četvrtak povrijedio leđa tokom treninga, a između dviju vožnji u petak je bio na tretmanu.

"U normalnim okolnostima bih ostao u krevetu. Spavao sam samo četiri ili pet sati. Vrat me također boli. Bilo je teško skijati u takvoj situaciji i zato sam iznimno sretan zbog srebra", istaknuo je Hirscher.