Legendarni skijaš
82

Kostelića pitali šta bi mogli naučiti od bh. skijališta: Žao mi je što takav zamah ne postoji u Hrvatskoj

E. K.
Ivica Kostelić (Foto: Screenshot)
Ivica Kostelić (Foto: Screenshot)
Najtrofejniji hrvatski skijaš Ivica Kostelić je bio gost emisije Koordinacija koja se emituje na HRT-u, a čiji su voditelji posjetili našu olimpijsku ljepoticu Bjelašnicu i provjerili kako izgledaju radovi na planini.

Istakao je da ga na Bjelašnici veseli jednostavan pristup stazama te da je prošle godine bio oduševljen kada je posjetio bosanskohercegovačku planinu.

"Veseli me jednostavan pristup stazama, ima historije, to je olimpijska planina i ja sam lično bio oduševljen prošle godine kad je palo mnogo snijega sa mogućnosti za nekakav "free ride". Dosta je veliki prostor koji možete pokrivati s tih nekoliko žičara", rekao je Kostelić te otkrio šta bi Hrvati mogli naučiti iz dobrog primjera bh. skijališta.

"Bjelašnica je trenutno u velikom projektu, žao mi je da ne postoji takav zamah u Hrvatskoj iako bi se nešto moglo napraviti. Znam da na Sljemenu postoji projekat obnove žičara, ali to kod nas ide jako sporo", dodao je Kostelić.

Razgovor o Bjelašnici sa jednim od najboljih skijaša svih vremena pogledajte na 13:07 videolinku koji se nalazi u tekstu.

U projekat modernizacije Bjelašnice je učestvovao i Marko Bošnjak, čovjek koga je upravo predložio Ivica Kostelić.

"Ja sam Marka predložio Bjelašnici jer sam mislio da je on idealna osoba za tako nešto, žao mi je što ga nismo zadržali ovdje i kada bude ubuduće nekakva prilika da jednog takvog stručnjaka zadržimo, ne smijemo propustiti takvu priliku", dodao je on.