Novi uspjesi
342

Ilma Kazazić osvojila peto mjesto u slalomu na Evropa kupu u Landgrafu

Klix.ba
Ilma Kazazić
Ilma Kazazić
Skijaška sezona za parolimpijku Ilmu Kazazić započela je novim uspjesima u Landgraafu u Holandiji, a ona je, pod stručnim nadzorom svoga trenera i selektora Paraolimpijske reprezentacije u alpskom skijanju Leona Svetlina, na Evropa kupu (EC) potvrdila svoj kvalitet i zauzela sjajno peto mjesto u iznimno teškoj konkurenciji.

Sa ovim rezultatom, Ilma je ispunila i normu u disciplini slalom (SL) za predstojeće Parolimpijske igre u Južnoj Koreji i normu za nastupe na Svjetskom kupu (WC), gdje će biti prva takmičarka iz BiH, koja će od sada redovno nastupati na ovim velikim sportskim događajima.

Postignuti rezultat po riječima trenera Ilmu vode u društvo najboljih za šta ova mlada sportistkinja do početka Paraolimpijskih igara ima vremena da se spremi.

"Landgraf ima posebno mjesto u mom srcu. Veže me za prve medalje i sjećanje na oca alpskog skijanja za osobe s invaliditetom u Bosni i Hercegovini, trenera i kapitena bh. tima, rahmetli prof. dr. Senada Turkovića", istakla je Ilma.

Ilma i Leon su mišljenja da ovi rezultati ne bi bili mogući da se u čitav sistem priprema i takmičenja naše alpske reprezenatcije nije uključio Paraolimpijski komitet BiH.

Posebnu zahvalnost izražavaju predsjedniku Paraolipmijskog komiteta Sabahudinu Delaliću i svima koji su pomogli da naš tim dostojanstveno predstavlja Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj sceni.