{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH sa četiri predstavnika na zimskoj olimpijadi u Pyoengchangu

F
23.1.2018. u 12:48
57
39
BiH sa četiri predstavnika na zimskoj olimpijadi u Pyoengchangu
57
BiH sa četiri predstavnika na zimskoj olimpijadi u Pyoengchangu
Elvedina Muzaferija (Foto: Facebook)
Bosna i Hercegovina na predstojećim zimskim olimpijskim igrama, koje se od 9. do 25. februara održavaju u Pyoengchangu, imat će četiri predstavnika u alpskom skijanju i skijaškom trčanju.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Boje Bosne i Hercegovine u Južnoj Koreji u alpskom skijanju će braniti Elvedina Muzaferija, koja će se takmičiti u svim disciplinama i Emir Lokmić u slalomu i veleslalomu, te Mladen Plakalović i Tanja Karišik u skijaškom tračanju.

Za naš olimpijski tim su još konkurisali Igor Laikert u alpskom skijanju, Edin Branković u brzom klizanju, te Sanja Kusmuk i Dejana Košarac u skijaškom tračanju, ali na kvalifikacionim takmičenjima nisu uspjeli da ostvare zahtjevne olimpijske norme.

"Odlazak na olimpijadu za mene, kao mladog skijaša, veliki je uspjeh i mnogo se radujem. Olimpijsku A-normu sam ostvario još prošle sezone. Kvalifikacije i pripreme općenito za olimpijadu i nivo na kojem sam sada je i više nego zadovoljavajući i svakog dana je sve bolje", kazao je Emir Lokmić, 21-godišnji olimpijac, član Ski kluba Željezničar iz Sarajeva.

U Olimpijskom komitetu BiH užurbano se pripremaju za najvažniji nastup naših sportista u ovoj godini, do čijeg je početka još ostalo 17 dana.

Po riječima predsjednika OKBiH Marjana Kvesića, rezervisane su karte za put u Južnu Koreju, kompletira se oprema za sportaše, potvrđuju rezervacije u Olimpijskom selu u Pyoengchangu, te obavljaju ostale pripreme potrebne za ovako veliko takmičenje.

"U Južnu Koreju sportisti putuju 4. februara, tri-četiri dana ranije, kako bi se aklimatizirali i lakše prebrodili vremensku razliku, dok će Predsjedništvo OKBiH putovati tri dana kasnije. Pored sportista i njihovih personalnih trenera, uz šefa misije i administraciju naš tim bi ukupno trebo brojati do 15 članova", kazao je Kvesić za Fenu.

Ko će od sportista nositi zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji svečanog otvaranja igara još nije poznato. Kvesić je kazao da će to će odlučiti Izvršni odbor OKBiH na sjednici 31. januara, te da će to biti sportista koji bude imao najbolji rezultat.

Na zimskim olimpijadama to će biti sedmo učešće bosanskohercegovačkih sportista od sticanja nezavisnosti naše zemlje, a najbolji plasman do sada ostvario je alpski skijaš Enis Bećirbegović, koji je 1998. godine u japanskom Naganu zauzeo 21. mjesto u spustu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: