Skijanje
0

Hirscher: Sviđa mi se što je Kostelić visoko postavio letvicu

Totalsport
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
Marcel Hirscher (Foto: AFP)
"Uvjeti su bili grozni, gori nego dan ranije u veleslalomu, na granici regularnosti", izjavio je 22-godišnji austrijski skijaš Marcel Hirscher, vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa, nakon pobjede u slalomu u švicarskom Adelbodenu.

Nakon pobjede u četvrtak na noćnom slalomu u Zagrebu, te u subotu u Adelbodenu u veleslalomu, Hirscher je dan kasnije na istoj destinaciji proslavio treću uzastopnu pobjedu u Svjetskom kupu, a drugu slalomsku. Dakako, povećao je prednost u ukupnom redoslijedu i sada ima 725 bodova. Ivica Kostelić, koji je prošle sezone osvojio Svjetski kup, probio se na drugo mjesto u ukupnom poretku, ali sa 230 bodova zaostatka za austrijskim skijašem. Zadržao je vodstvo u redoslijedu slalomaša, sada sa 25 bodova više od Hirschera.

Nakon što se potužio na uvjete, Hirscher je objasnio o čemu je razmišljao pred drugu vožnju, u kojoj je skinuo Kostelića s trona i gurnuo ga na drugo mjesto.

"Znao sam da je Ivica prvi i da moram primijeniti samo jednu taktiku", skijati maksimalno, bez kalkulacija. Volim kada moji rivali visoko postave letvicu jer me to tjera na uzimanje rizika. Išao sam na sve ili ništa. Maksimalno sam riskirao i ne mogu vjerovati da je to tako dobro funkcioniralo drugi dan zaredom. To mi daje puno samopouzdanja", rekao je Hirscher.

Svih pet pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu ostvario je u tehničkim disciplinama, tri u slalomu i dvije u veleslalomu. Ukupno u karijeri ima 8 pobjeda u Svjetskom kupu, po četiri u obje tehničke discipline.

"Iako mi se osvajanje Svjetskog kupa mota po glavi, neću voziti u brzim disciplinama. Pa čak niti u Kitzbühelu", najavio je za kraj.