Sutra ponovo nastupa
156

Elvedina Muzaferija nakon Svjetskog kupa osvojila bodove i u Evropa kupu

D. P.
Solidna forma bh. skijašice (Foto: EPA-EFE)
Solidna forma bh. skijašice (Foto: EPA-EFE)
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica osvojila je bodove u današnjoj Super-G utrci voženoj u italijanskom La Thuileu zauzevđi 23. mjesto.

Muzaferija je prije sedam dana ostvarila veliki uspjeh u Svjetskom kupu zauzevši 14. mjesto u italijanskoj Cortini. Tom prilikom ispisala je historiju bh. skijanja i osvojila 18 bodova Svjetskog kupa, a danas je osvojila i osam bodova u Evropskom kupu.

Osamdeset takmičarki iz jedanaest država, među kojima i Elvedina Muzaferija, startalo je danas u Super–G utrci Evropa kupa. Najbrža u La Thuileu bila je Teresa Runggaldier (Italija), koja je u ciljnu ravninu na domaćoj stazi, ušla s vremenom od 1:01.02. Slijede je Švicarkinje Malorie Blanc i Jasmina Suter sa zaostatkom od 14 i 45 stotinki.

Najbolja bh. alpska skijašica Elvedina Muzaferija u prvoj ovosezonskoj utrci Europa kupa, sa zaostatkom od 2.27 sekunde, zauzela je 23. poziciju i osvojila osam bodova.

"Ostala sam u prvih 25 skijašica i u ritmu osvajanja bodova, to je najvažnije. Svjesna sam šta me je danas koštalo boljeg plasmana. Na neki način, to uvećava moju ambiciju za sutrašnji nastup", poručuje Muzaferija.

Druga Super-G utrka u italijanskom La Thuileu zakazana je za sutra, s početkom u 11 sati.