Skijanje
0

Ambasador Kovačević posjetio bh. tim na EYOWF-u u Brašovu

FENA
Ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji Duško Kovačević posjetio je tim Bosne i Hercegovine koji učestvuje na Evropskom zimskom olimpijskom festivalu za mlade (EYOWF) koji se od 17. do 22. februara održava u rumunskom zimskom turističkom centru Poiana Brašov.

Tom prilikom vođa bh. tima Said Fazlagić je ambasadora Kovačevića informirao o uvjetima na EYOWF-u te pohvalio bh. predstavnike, rekavši da ulažu maksimalne napore kako bi na ovom takmičenju ostvarili dobre rezultate.

Ambasador Kovačević je mladim olimpijcima poželio puno uspjeha na ovom i drugim takmičenjima koja ih očekuju i istakao da je veoma važno da bh. predstavnici imaju priliku da učestvuju, da se takmiče i druže s vršnjacima iz Evrope.

Također, istakao je da će iskustva s ovog takmičenja doprinijeti uspješnoj organizaciji Evropskog zimskog olimpijskog festivala za mlade koji će 2017. godine biti održan u BiH, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tim Bosne i Hercegovine na EYOWF-u u Brašovu sačinjavaju Marko Šljivić (skijanje), Lejla Šehić (umjetničko klizanje) i Lamija Avdić (brzo klizanje), kao i treneri Ademir Hasečić (skijanje) i Nihad Bašić (klizanje), te vođa tima Said Fazlagić.