Premijer liga BiH
33

Široki Brijeg golom iz penala savladao Posušje u prvoj noćnoj utakmici na Mokrom Docu

N. K.
Detalj s utakmice na Mokrom Docu (foto: HŠK Posušje)
Detalj s utakmice na Mokrom Docu (foto: HŠK Posušje)
Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su na stadionu Mokri Dolac u drugom kolu Premijer lige BiH ekipu Posušja rezultatom 2:1 te su tako na najbolji način otvorili novu sezonu nakon što im je duel prvog kola odgođen.
Posušje je odmah zaprijetilo u prvoj minuti, ali je golman spasio Široki nakon udarca Brkovića. Međutim, nakon početnog naleta Posušja igralo se uglavnom na sredini terena uz dosta sitnih prekršaja.

Uspavanku je probudio Široki Brijeg golom u 33. minuti. Lukić je napravio sjajan solo prodor, a nakon toga uputio dobar udarac kojim je matirao golmana. Ujedno je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

I u drugom poluvremenu se igralo dosta žestoko pa je sudija Bandić podijelio veliki broj žutih kartona.

Posušje do izjednačenja dolazi u 70. minuti. Mandić je ubacio s desne strane, a Begić se dobro snašao i pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

I kada su svi mislili da će ovaj meč završiti neriješenim rezultatom, Širokom je četiri minute prije kraja dosuđen penal. Uslijedili su veliki protesti domaćih koji su smatrali da nije bilo igranja rukom, ali sudija nije mijenjao mišljenje. Siguran s bijele tačke bio je Chinedu za konačnih 1:2.

Ovaj duel je bio i historijski za Posušje budući da je ovo bila prva noćna utakmica na stadionu Mokri Dolac, odnosno prvi susret odigran pod tek izgrađenim reflektorima.

U narednom kolu Široki Brijeg će dočekati Tuzla City, dok će Posušje gostovati Sarajevu.

Rezultat i strijelci:

Posušje - Široki Brijeg 1:2 (Begić 71' - Lukić 33', Chinedu pen. 86')

Tabela:

Standings provided by Sofascore