7. ITF Croatia Open
0

Šesnaest medalja za takmičare Taekwon-do kluba Sarajevo

Klix.ba
Takmičari Taekwon-do kluba "Sarajevo" su na u subotu održanom turniru 7. ITF Croatia Open u u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj osvojili 16 medalja.

Na jučer održanom međunarodnom taekwon-do turniru "7. ITF Croatia Open" u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj, na kojem je nastupilo 185 takmičara iz sedam zemalja, Taekwon-do klub "Sarajevo" nastupio je sa 11 takmičara u tri starosne kategorije (kadeti, juniori, seniori) u disciplinama borbi i formi.

U ukupnom plasmanu članovi sarajevskog kluba su osvojili 16 medalja. Najuspješnija je bila Ena Oruč, koja je osvojila dvije zlatne medalje u borbama (kadetkinje +50 kg i juniorke -60 kg).

Iris Gudelj je osvojila srebrenu medalju u borbama +50 kg i u formama bronzanu medalju.

Medaljama su se jos okitili Namik Kurić, Eman Sarić, Fatih Panjeta, Anid Kasapavović, Ali Bilalagić u kategoriji mlađih kadeta (discipline forme i borbe) te Faris Bilalagic (juniori) i Željana Trogrlic i Šerif Muhović u konkurenciji seniora također u formama, odnosno borbama.

Ovo je do sada najveći uspjeh takmičara pomenutog kluba na nekom od takmičenja, obzirom da je za neke, posebno za mlađi uzrast, ovo bio i prvi zvanični nastup