"Razgovor sa šampionima"
0

Sergej Bubka posjetio Olimpijski komitet BiH

FENA
Potpredsjednik Svjetske atletske federacije (IAAF), član MOK-a i predsjednik Olimpijskog komiteta Ukrajine Sergej Bubka je danas doputovao u trodnevnu posjetu Sarajevu.

Jedan od najboljih atletičara svih vremena, višestruki evropski, svjetski i olimpijski prvak i aktuelni svjetski rekorder u skoku s motkom, na poziv Atletskog saveza BiH u subotu će prisustvovati svečanosti obilježavanja jubileja - 100 godina moderne atletike u Bosni i Hercegovini.

Po dolasku u Sarajevo, Bubka je posjetio Olimpijski komitet BiH, gdje mu je domaćin bio predsjednik Izet Rađo. Nakon sastanka Bubka je posjetu OKBiH nastavio kulturno-edukativnim programom MOK-a "Razgovor sa šampionima".

U dvosatnom izlaganju pred prepunom dvoranom Olimpijskog muzeja Bubka je odgovarao na mnoga pitanja koja su mu postavljali mladi bh. sportisti, treneri i sportski radnici. Prisutne je upoznao sa svim detaljima svoje fantastične karijere, poslavši poruku mladima da je sve što je postigao plod mukotrpnog rada i odricanja.

"Ako pobijedite sebe i svoje slabosti, već ste ostvarili jednu veliku pobjedu", kazao je Bubka.

Bubka će u subotu prijepodne razgovarati s rukovodstvom ASBiH te posjetiti AK Sarajevo. Tom prilikom će na klupskoj zgradi otkriti spomen-ploču kojom ovaj klub izražava zahvalnost IAAF-u, MOK-u, Primu Nebiolu i Arturu Takaču za njihov ogroman doprinos obnovi i rekonstrukciji Atletskog centra Koševo.

Nakon toga Bubka će prisustvovati svečanoj sjednici ASBiH i Atletskog kluba Sarajevo, koja će biti održana u Domu Oružanih snaga u 13 sati. U ponedjeljak, posljednjeg dana boravaka u BiH, za Sergeja Bubku bit će organiziran prijem u Predsjednišvu BiH.