sport
0

FOTO / Diack i Bubka uveličat će godišnjicu moderne atletike

FENA
Međunarodnim juniorskim mitingom prijateljstva, koji će biti održan 23. septembra, Atletski savez Bosne i Hercegovine započinje obilježavanje 100 godina moderne atletike u BiH, 65 godina od održavanja prvog prvenstva BiH u atletici, 45 godina od Balkanskih atletskih igara, te 15. godišnjicu održavanja IAAF Atletskog mitinga solidarnosti ''Sarajevo 96'' i obnove Olimpijskog stadiona i Atletskog centra Koševo.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Program obilježavanja bit će okončan polovinom oktobra ''Danom šampiona'', kada će se u Sarajevu okupiti bivši istaknuti atletski radnici AK Sarajevo i drugih bh. klubova. U okviru ''Dana šampiona'' bit će održana zajednička sjednica skupština Atletskog saveza BiH i AK Sarajevo.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Počasni predsjednik ASBiH Mehmed Sokolović istakao je da će Međunarodnom juniorskom mitingu prijateljstva prisustvovati predsjednik IAAF-a Lamin Diack, dok će na ''Dan šampiona'' Sarajevo posjetiti potpredsjednik svjetske atletske federacije Sergej Bubka.
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
''Diack će na zgradi Atletskog kluba Sarajevo svečano otkriti spomen ploču IAAF-u, Međunarodnom olimpijskom komitetu, Primu Nebioli i Arturu Takaču za njihov doprinos rekonstrukciji atletskog centra, nakon čega će dobiti zahvalnicu za finansijsku podršku koju IAAF pruža stipendistima Fondacije za stipendiranje perspektivnih atletičara'', rekao je Sokolović na današnjoj konferenciji za medije.

Dodao je da će ''Dan šampiona'' početi otkrivanjem fotoportreta istaknutih atletičara, trenera i atletskih radnika AK Sarajevo, te da će ceremoniju uveličati prisustvo jednog od najvećih atletičara svih vremena - Sergeja Bubke.