Sve zasluge pripisao ženi
22

Selektor Srbije: Moja supruga je pobijedila koronavirus, spasila me koristeći homeopatiju

K. H.
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić nakon 14 dana pobijedio je koronavirus, a u razgovoru za srbijanske medije otkrio je da sve zasluge idu njegovoj supruzi koja ga je spasila koristeći homeopatiju.

Savić je rekao kako virus Covid-19 nije šala kazavši da je ključna osoba u njegovom oporavku bila supruga.

"Nema mnogo priče, moramo biti odgovorni jer ovo nije šala. Moja supruga je pobijedila koronavirus, ona me spasila koristeći homeopatiju, a da nije toga bilo, Bog zna šta bi se desilo. Još jednom ponavljam, ona me spasila", istakao je Savić u razgovoru za "Sportski žurnal".

Nakon toga, izjavu je dala i njegova supruga Bobana koja je otkrila način na koji je liječila muža.

"Odmah od prvog dana sam mu počela davati homeopatske lijekove, rekao mi je da je osjetio da je samo nešto 'protrčalo' kroz njegov organizam. Znala sam sliku bolesti i šta mu trebam dati", rekla je njegova supruga koja se i inače bavi ovom vrstom liječenja oboljelih.

Homeopatska medicina vrsta je alternativnog liječenja, a postala je popularna zbog sve većeg straha od korištenja jakih lijekova koji prema nekim istraživanjima izazivaju više štetnih nuspojava nakon oporavka, a ideja ove vrste liječenja je da ne lijepi simptome bolesti, već pokušava utjecati na njegove uzroke, što znači da se pokušava liječiti pacijent, a ne bolest.