{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski klub Activ osvojio 3 medalje na Croatia Openu za seniore

S
2.5.2011. u 22:53
0
4
Sarajevski klub Activ osvojio 3 medalje na Croatia Openu za seniore
0
Sarajevski klub Activ osvojio 3 medalje na Croatia Openu za seniore
Ovog vikenda, 30. aprila, Sportsko društvo Activ iz Sarajeva, je učestvovalo na otvorenom Evropskom turniru brazilske jiu jitsu vještine za nacionalne timove i klubove, Croatia Open u Zagrebu. U konkurenciji preko 35 timova i nacionalnih selekcija sa oko 240 seniora iz 12 država, izabranici Activa, kao jedini predstavnici naše države, osvojili su 1 srebrenu i 2 bronzane medalje.
Inače, Croatia Open je jedan od nekoliko prestižnih evropskih turnira A kategorije, a ove godine, kvalitetom takmičara koji su učestvovali, Croatia Open je postao jedan od najkvalitetnijih turnira u Evropi. Svojim prisustvom, takmičenje su uveličali i takmičari koji nose evropske i svjetske titule.

Titulu internacionalnog vice prvaka za Activ iz Sarajeva osvojio je Fuad Saračević u kategoriji do 100,5 kg. Nakon dvije pobjede nad predstavnicima Hrvatske i Slovenije u trećem, finalnom kolu, nažalost izgubio je od predstavnika Austrije. Još dva člana tima, Edin Nuković u kategoriji do 94,3 kg i Ajdin Bilalić u kategoriji do 70 kg, zabilježili su nekoliko pobjeda i ostvarili solidno treće mjesto. Ostali članovi tima, Edin Bijedić u kategoriji do 76 kg izgubio je u drugom kolu borbi od predstavnika Slovenije, a Ahmet Puškić u kategoriji do 100,5 kg, Haris Husić u kategoriji do 88,3 kg, Damir Agović u kategoriji do 76 kg, Majid Pajević u kategoriji do 88,3 kg i Muhamed Smajić u kategoriji do 94,3 kg, nažalost, savladani su u prvom kolu borbi.

Naše takmičare je vodio instruktor brazilske jiu jitsu i osnivač društva Muhamed Nesiren.

"Takmičari brazilian jiu jitsu ogranka društva Activ iz Sarajeva su sudjelovanjem na otvorenom turniru A klase postigli jedinstven uspijeh za BiH. Osvajačima medalja uspjeh je veći kada se uzme u obzir da je ovo prvo takmičenje na kome je naše društvo učestovalo. U svakom slučaju, možemo reći da je ovo takmičenje, za naše sportaše, bilo veoma inspirativno, a i stručni štab, našeg kluba, je dobio bolji uvid u kvalitetu potencijalnih kandidata, koji će u narednom periodu odlučiti na koje sportaše treba računati tokom nastupa na predstojećim zvaničnim takmičenjima. Sve to nam daje veliki optimizam u daljem radu te ove godine imamo osnova da se nadamo još sjajnijim odličjima.“,izjavio je instruktor Muhamed Nesiren, predstavnik ogranka jiu jitsu Gracie Bara, Carlos Junior škole iz Čikaga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: