Turnir u brazilskoj jiu jitsu
0

Sarajevski klub Activ osvojio 3 medalje na Croatia Openu za seniore

Sarajevo-x.com
Ovog vikenda, 30. aprila, Sportsko društvo Activ iz Sarajeva, je učestvovalo na otvorenom Evropskom turniru brazilske jiu jitsu vještine za nacionalne timove i klubove, Croatia Open u Zagrebu. U konkurenciji preko 35 timova i nacionalnih selekcija sa oko 240 seniora iz 12 država, izabranici Activa, kao jedini predstavnici naše države, osvojili su 1 srebrenu i 2 bronzane medalje.

Inače, Croatia Open je jedan od nekoliko prestižnih evropskih turnira A kategorije, a ove godine, kvalitetom takmičara koji su učestvovali, Croatia Open je postao jedan od najkvalitetnijih turnira u Evropi. Svojim prisustvom, takmičenje su uveličali i takmičari koji nose evropske i svjetske titule.

Titulu internacionalnog vice prvaka za Activ iz Sarajeva osvojio je Fuad Saračević u kategoriji do 100,5 kg. Nakon dvije pobjede nad predstavnicima Hrvatske i Slovenije u trećem, finalnom kolu, nažalost izgubio je od predstavnika Austrije. Još dva člana tima, Edin Nuković u kategoriji do 94,3 kg i Ajdin Bilalić u kategoriji do 70 kg, zabilježili su nekoliko pobjeda i ostvarili solidno treće mjesto. Ostali članovi tima, Edin Bijedić u kategoriji do 76 kg izgubio je u drugom kolu borbi od predstavnika Slovenije, a Ahmet Puškić u kategoriji do 100,5 kg, Haris Husić u kategoriji do 88,3 kg, Damir Agović u kategoriji do 76 kg, Majid Pajević u kategoriji do 88,3 kg i Muhamed Smajić u kategoriji do 94,3 kg, nažalost, savladani su u prvom kolu borbi.

Naše takmičare je vodio instruktor brazilske jiu jitsu i osnivač društva Muhamed Nesiren.

"Takmičari brazilian jiu jitsu ogranka društva Activ iz Sarajeva su sudjelovanjem na otvorenom turniru A klase postigli jedinstven uspijeh za BiH. Osvajačima medalja uspjeh je veći kada se uzme u obzir da je ovo prvo takmičenje na kome je naše društvo učestovalo. U svakom slučaju, možemo reći da je ovo takmičenje, za naše sportaše, bilo veoma inspirativno, a i stručni štab, našeg kluba, je dobio bolji uvid u kvalitetu potencijalnih kandidata, koji će u narednom periodu odlučiti na koje sportaše treba računati tokom nastupa na predstojećim zvaničnim takmičenjima. Sve to nam daje veliki optimizam u daljem radu te ove godine imamo osnova da se nadamo još sjajnijim odličjima.“,izjavio je instruktor Muhamed Nesiren, predstavnik ogranka jiu jitsu Gracie Bara, Carlos Junior škole iz Čikaga.