sport
0

Sarajevo Ice Fest: Olimpija u prepunoj Zetri poražena od KAC Klagenfurta

Anadolija
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U sklopu Sarajevo Ice Festa 2014., večeras je u prepunoj sarajevskoj dvorani Juan Antonio Samaranch odigran susret između ljubljanske Olimpije (domaćina) i ekipe KAC Klagenfurta u okviru EBEL hokejaške lige.

Hokejaši Olimpije su i večeras poraženi rezultatom 1:2 ali tek u produžecima. Olimpija je povela sa 1:0 u 13. minuti prve trećine, dok u drugoj trećini nije bilo pogodaka. U posljednjoj trećini je ekipa KAC Klagenfurta poravnala rezultat na 1:1.

Izjednačeni rezultat je doveo do produžetka u čijoj su 3. minuti Austrijanci došli do pobjedničkog pogotka. Ovo je bila druga utakmica EBEL lige u okviru obilježavanja 30. rođendana Olimpijade održane 1984. godine, piše Anadolija.

Bila je to nova prilika za domaće ljubitelje hokeja da pogledaju vrhunsku utakmicu. Atmosfera u Zetri bila je na najvišem nivou, što je pokazalo da Olimpijski duh u Sarajevu i dalje živi, a meč su između ostalih posmatrali i legenda bh. nogometa Ivica Osim sa suprugom Asimom, te visoki predstavnik Valentin Inzko.

Austrijski hokejaški klub VSV Villach savladao je u petak slovenačku Telemach Olimpiju rezultatom 6:5. što je izazvalo razočarenje mnogih navijača koji su iz Slovenije došli bodriti svoj klub, ali i brojnih bh. građana koji su podržali svoje nekadašnje sunarodnjake.

 Podsjećamo, Sarajevo je ovog vikenda bilo domaćin velikog Ice Festa koji se održava u okviru obilježavanja 30. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u bh. prijestolnici Sarajevu. Inače, Sarajevo je treći domaćin Ice Festa, nakon što je isti događaj ranije održan u Puli i Ljubljani.