sport
41

"Sarajevo Fight 2" 20. decembra u Domu mladih

Klix.ba
Kadić i Sipović
Kadić i Sipović
Dugo očekivani "Sarajevo Fight 2", borilački spektakl internacionalnoga karaktera bit će još bolji od prehodnog, a održat će se u Domu mladih u četvrtak, 20. decembra. Haris Sipović, trener kluba borilačkih sportova "Scorpion", koji je organizator ove manifestacije najavljuje nezaboravnu večer borilačkih sportova u glavnom gradu BiH.

"Ovaj put možemo obećati još bolje borbe i nešto što još nije viđeno. Riječ je o K1 turniru osmorice najbolji boraca u našoj zemlji u kategoriji do 86 kilograma. U Domu mladih bit će otkrivena nova zvijezda BiH u borilačkim sportovima, a on će za pobjedu morati trijumfovati u tri meča za jednu večer. Vjerujem da će ovo biti noć istinskih boraca i ii ma mjesta samo za njabolje", kaže Sipović.

Na "Sarajevo Fightu 2" učestvovat će Dario Kadić, Omer Tekin, Mesud Selimović, Josip Semren, Luka Šimović, Igore Emkić...

"Sve su to dokazani borci ne samo u BiH, nego u cijelom regionu. Oni iza sebe imaju veliki broj mečeva. Naravno najbolju trojicu očekuju i vrijedne novčane nagrade. Dario Kadić već se uveliko sa mnom priprema za "Sarajevo Fight 2" i vjerujem da će na ovom turniru do izražaja doći sve njegove kvalitete - kaže popularni Sipa.

Na "Sarajevo Fightu" svoje borbe imat će MMA borci Alen Šabanović, Josip Artuković, Vaso Bakočević... Trener kluba borilačkih sportova "Scorpion" ističe da će u organizaciji manifestacije učestvovati firme "Foto Art", "New Event", "King of Ring" i "Securitas".