{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo domaćin takmičenje u umjetničkom klizanju najvišeg ranga

F
2.2.2015. u 10:37
0
1
Sarajevo domaćin takmičenje u umjetničkom klizanju najvišeg ranga
0
Sarajevo domaćin takmičenje u umjetničkom klizanju najvišeg ranga
Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine organizuje međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju "Sarajevo Open 2015", koje će biti održano od 20. do 22. februara ove godine u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra). Takmičenje je najvišeg ranga i nalazi se na kalendaru Međunarodne klizačke unije (ISU), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportiva BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na takmičenje se do sada prijavilo oko 140 takmičara iz 11 zemalja.

I pored toga što je ovo takmičenje izuzetno važno i što promoviše Sarajevo i BiH, a posebno što se održava na 31. godišnjicu održavanja zimskih olimpijskih igara 1984. godine, Savez ističe da, s izuzetkom preduzeća "Bijela voda", niko nije našao za shodno da pomogne i sufinansira ovaj projekt, iako je upućeno 54 dopisa državnim institucijama na svim nivoima vlasti, kao i najvećim firmama u BiH.

"Bit će veoma interesantno pratiti ovih dana istupe zvaničnika o godišnici sarajevske olimpijade i o tom često spominjanom olimpijskom duhu", navode čelnici Saveza.

Zbog teške finansijske situacije može se desiti da BiH ostane bez predstavnika u brzom i umjetničkom klizanju na evropskom zimskom olimpijskom festivalu za mlade EYOF 2017. koji bi trebao biti održan te godine u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Također, zbog svega navedenog, Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine se najvjerovatnije neće kandidovati za organizaciju takmičenja "Sarajevo Open 2016", bez obzira što je ovo takmičenje trebalo poslužiti kao generalna proba spremnosti organizacije EYOF 2017.

"Ohrabruje nas mogućnost da će Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prihvatiti pokroviteljstvo EYOF-a 2017 i nadamo se da će takmičenje "Sarajevo Open 2016" dobiti kvalitetnu i direktnu podršku te da ga Savez neće morati otkazati", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: