Skokovi u bazen u Zenici
0

Sanel Selman najbolji na manifestaciji "Čelikovo srce"

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova Čelik - Željezara Zenica danas je i svečano otvorena manifestacija "Čelikovo srce".

Prvi dan takmičenja bio je posvećen skokovima sa najviše skakaonice bazena u Zenici u kojem su učestvovala 26 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto u skokovima sa 78 poena pripalo je domaćinu Sanelu Selmanu, a iza njega su bili Borko Miladinović iz Užica sa 77 poena, Rade Šćepanović iz Kolašina sa 77 poena, dok je četvrta pozicija pripala Aleksandru Aleksić iz Užica, koji je imao 76 poena.

"Trudim se da svaki dan izvedem što bolji skok. Ovo je prvi put da smo u Zenici i drago mi je što sam imao priliku da skačem. Volim da skačem na bazenima, pogotovo što je na prostoru bivše Jugoslavije srušena većina skakaonica, a ovo je stvarno sjajna prilika i za mlade da napreduju i uče od stariji te da vježbaju i budu što bolji", izjavio je drugoplasirani Borko Miladinović iz Užica.

Nakon manifestacije skokova u vodu gdje su učešće uzeli najbolji skakači, djevojčice ŠKSP "Sinkro LABUDET" iz Solina, sjajnim performansom sinhroniziranog plivanja mamile su aplauze prisutnih.

Dodjelom zahvalnica, priznanja i nagrada završen je prvi dan takmičenja manifestacije "Čelikovo srce", a sutra je na rasporedu prvi Kup Federacije Bosne i Hercegovine u vaterpolu u kategoriji mlađih juniora, gdje će učestvovati sedam ekipa.