Završena druga manifestacija
0

Arnel Dudić najbolji plivač manifestacije "Čelikovo srce"

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Danas je takmičenjem u plivanju i zvanično završena manifestacije "Čelikovo srce", koja je održana u organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova Čelik - Željezara Zenica.

Više od 200 mladih iz Bosne i Hercegovine učestvovalo je na takmičenju u plivanju koje se odvijalo u šest stilova.

U stilu 100m delfin za žene prvo mjesto je pripalo Meliki Imamović (1998) iz kluba Zmaj Alpamm iz Tuzle, sa vremenom 1:14.25, a njena kolegica iz istog kluba, Medina Avdić (1994), osvojila je drugo mjesto sa vremenom 1:21.97.

U stilu 100m delfin za muškarce učestvovalo je šest takmičara, a prvo mjesto je osvojio Benjamin Buća iz GKVS Čelik - Željezara Zenica sa vremenom 1:01.46, drugo mjesto je pripalo Ahmedu Imamoviću i klubu Zmaj-Alpamm sa vremenom od 1:07.22, a treće mjesto je pripalo GKVS Čelik - Željezara Zenica i Dini Ferhatbegoviću sa vremenom 1:19.80.

U štafeti 4x50 metara slobodno učestvovale su ekipe Stari Grad iz Sarajeva, GKVS Čelik - Željezara Zenica, Zmaj-Alpamm i Orka Mostar. Prvo mjesto je pripalo ekipi koju su sačinjavali Benjamin Buća, Mensur Čičak, Amar Bradarac i Edvin Bojić, predstavnici GKVS Čelik - Željezara Zenica, koji su štafetu otplivali za vrijeme od 1:53.11. Ekipu Zmaj-Alpamm od prvog mjesta dijelilo je samo 50 stotinki, a ekipa Stari Grad iz Sarajeva sa vremenom od 1:56:03 osvojila je treće mjesto na ovom takmičenju, dok je Orka iz Mostara bila posljednja sa 2:03:56.

U ženskoj konkurenciji nastupile su ekipe GKVS Čelik Zenica, Zmaj-Alpamm Tuzla, Orka Mostar i Bimba Sarajevo. Prvoplasirana je bila GKVS Željezara - Zenica sa vremenom 2:03.53, drugo mjesto je uzela ekipa Zmaj-Alpamm sa vremenom 2:07.88, treće mjesto je pripalo ekipi Orke iz Mostara sa 2:30.98, i posljednjeplasirana je ekipa Bomba iz Sarajeva sa vremenom 3:03.58.

Najbolje performanse po bodovima u muškoj kategoriji osvojio je Arnel Dudić, predstavnik GKVS Sarajevo, sa stilom 50m slobodno, koje je završio vremenom 24.49, a drugo i treće mjesto pripalo je Benjaminu Bući (GKVS Željezara - Zenica) u stilu 50 i 100 metara delfin.

"Konkurencija nije bila toliko jaka, dobro je organizovana manifestacija, a bila je dobra i zabava. Nisam se toliko trudio, za dvije sedmice je državno takmičenje, tako da je ovo došlo samo kao dobar trening", izjavio je predstavnik GKVS Sarajevo, Arnel Dudić.

U ekipi žena najbolje performanse su ostvarile Medina Avdić, koja je sa 650 i 618 bodova osvojila prvo i drugo mjesto u stilu 50m delfin i leđno, te Šemsa Šarić sa 536 boda, koja je osvojila treće mjesto u stilu 50m delfin.

Današnjim takmičenjem završena je i druga manifestacija "Čelikovo srce".