Svjetska amaterska prvakinja
252

Sana Muslić: Ostvarila sam svoj san, ali moje vrijeme tek dolazi

Piše: Edin Isanović
Proteklog vikenda u Budimpešti bh. takmičarka Sana Muslić osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom amaterskom prvenstvu za juniore u bodybuildingu, classic bodybuildingu, fitnessu, body-fitnessu i bikiniju, u kategoriji bodybuilding open za žene.
Bh. predstavnica koja je član Bodybulding kluba Terzo Gym za Klix.ba naglašava kako će joj ovo takmičenje ostati u lijepom sjećanju.

“Učestvovalo je oko 350 takmičara iz 50 zemalja, a boje BiH pored mene branili su Darman Lukač u svojstvu mog trenera i Mirsad Terzo u svojstvu delegate, sudije i selektora bodybuilding reprezentacije BiH”, podvlači Sana.

Muslić dodaje kako se za ovo nadmetanje pripremala punih godinu dana i da je napredak bio očigledan.

“Na vaganju prije takmičenja bila sam poprilično ohrabrena. Vidjela se znatna razlika između mene i mojih suparnika.Komentari na moju pojavu bili su pohvalni. Moj rad, trud, zalaganje,te ogromna finansijska ulaganja su se isplatili u subotu kada sam u finalu moje kategorije nagrađena zasluženim prvim mjestom i zlatnom medaljom najjače Bodybuilding svjetske federacije (IFBB). Drugo mjesto zauzela je sjajna njemačka predstvnica -Melissa Geimer, a treće mjesto pripalo je rumunki Mihaeli Serban”, ističe svjetska prvakinja.

Ona napominje da ne bi uspjela dotaći vrh da nije bilo njenog trenera Darmana Lukača. On je, tvrdi Sana, dao sve od sebe kako bi ona uspjela na ovom planetarnom takmičenju.

“On je čovjek bez kojeg ne bi bilo ni moje pobjede. Još jedno veliko hvala dugujem Mirsadu Terzi koji je bio velika podrška. On me na velika vrata uveo u ovaj sport. Najiskrenije i najsrčanije hvala mojoj mami i mojoj porodici koja me bodrila i ohrabrivala.Ostvarila sam svoj san,ali moje vrijeme tek dolazi”, zaključila je naša sagovornica.